Startside > Tips & Tricks > Vitaminbomben kål: Frysning og opbevaring af kål
print

Vitaminbomben kål: Frysning og opbevaring af kål

Med et par enkle trin kan du fryse efterårets multitalent og opbevare den til senere brug.

Kål vokser praktisk taget hele året rundt. De forskellige typer – fx grønkål – er en kilde til vigtige næringsstoffer og proteiner. Denne grøntsag egner sig især i lækre gryderetter. Tit har vi kun brug for et halvt kålhoved til en ret. Du kan fryse den overskydende halvdel, inden den bliver dårlig. Og det er helt ukompliceret og tager kun et øjeblik med kål.

02. November 2022, 08:52

Frysning af kål trin for trin

Uanset om din grønkål er fra haven, gårdbutikken eller supermarkedet: Kål er super at fryse. Med denne vejledning kan du opbevare den lækre grøntsag i din fryser:

1.

Skyl kålen godt for at fjerne eventuelle rester af sand og jord.

2.

Fjern bladene fra stokken.

3.

Dernæst skal kålen blancheres. Det gør du ved at lægge bladene i kogende saltvand i 1 til 2 minutter.

4.

Derefter kommer du bladene i koldt vand, hvorefter de dryppes godt af.

5.

Inden de kommes i fryseren, så du skære kålbladene i den ønskede størrelse.

6.

Til sidst putter du kålen i Toppits® fryseposer med dobbeltlukning. Og så lægger du fryseposerne i
fryseren.

Når blancheret kål opbevares i fryseren, så kan den holde sig i ca. 300 dage. Et lille tip fra os: Du kan selvfølgelig lukke dine fryseposer ved at binde en simpel knude på dem.
Du kan også gøre det endnu mere simpelt ved at bruge Toppits® clips til fryseposer, som egner sig til genbrug.


Når du downloader vores gratis Toppits® Foodsaver®-app, så undgår du at glemme din mad i fryseren. Når det snart er tid til at få brugt din grønkål, så får du en notifikation, og så kan du finde på en passende ret og
planlægge, hvornår din grønkål skal spises.


På vores website finder du desuden yderligere nyttige tips og tricks til at fryse og konservere forskellige typer mad. For eksempel fortæller vi dig, hvordan du fryser tofu korrekt, eller hvad du skal være opmærksom på når du skal fryse løg ned.

Anbefalede produkter

Mere inspiration

Det er sommer, og det betyder afslutningen på sæsonen for auberginer – men ikke på opskrifter som fx musaka mv.! Frys årstidens grøntsager korrekt, og nyd dem flere måneder senere.

Bagte boller og friskt brød uden lang hævning - takket være fryseren.

Uanset pastatype – om det er spaghetti, fusilli eller penne – kogt pasta er nemt at fryse og gøre holdbar i længere tid.