Tilberedning:
Mandelmælk:
Udblød mandlerne i koldt vand natten over (cirka 8 timer) - så er de nemmere at purere næste dag. Kassér vandet efter udblødningstiden. Kom mandlerne i blenderen sammen med 1 liter friskt vand og lidt ahornsirup, og purer dem, indtil du har en ensartet, hvid væske. Filtrér blandingen gennem et rent viskestykke, og opsaml den i en skål. Så er den hjemmelavede, plantebaserede mælk færdig. Kom den på en flaske, luk den, og opbevar den i køleskabet i op til fem dage.
Energy balls:
Mandelpureen, der bliver tilovers, når mandelmælken sies fra, kan du lave lækre energy balls af som den er! Dertil skal du blot komme jordnøddesmør, ahornsirup, chokolade og mel efter eget valg i blenderen og purere det. Rul derefter massen til små kugler, og tril dem i kakaopulver eller kokosmel, alt efter smag og behag. Lækkert!
Kom energy balls i en lille skål, som er dækket med Toppits® husholdningsfilm for at holde dem friske.