Startside > Tips & Tricks > Bag juletræsbrød med Toppits®
print

Bag juletræsbrød med Toppits®

Sidste minut opskrift til julebuffeten.

Juleforberedelserne er i fuld gang - leder du stadig efter en idé i sidste øjeblik til julemiddag? Uanset hvor mange mennesker du planlægger en middag til, er retter, der er lette at tilberede og tilberede, især velkomne i løbet af hektisk december. Klassikere som ænder, flæskested og skinke fungerer altid, men hvorfor ikke prøve noget nyt, der vil imponere dine gæster med både form og smag. Brødet formet som et juletræ er perfekt til at dele med dine venner eller familie!

13. December 2019, 09:11

Så du har bestemt dig for at bage det fine brød til dine jul- og adventsgæster? Spøg!

Det du behøver er:

til dejen:

  • 50 g frisk gær
  • 600 g mel
  • 0,5 dl olivenolie
  • 3 dl lunken vand
  • 2 spsk strøsukker
  • 1 tsk salt

iTl tilbehør og fyld:

  • 2 poser (á 125 g) mozarella
  • 85 g smeltet smør
  • 1 æg blandet med 15 ml vand
  • 125 g revet parmesan
  • 1 spsk hakket basilikum
  • 1 spsk hakket persille
  • 1 spsk hakket rosmarin
  • 2 dl medium/stærk salsasauce

Og så sætter vi igang:

Bland gær, sukker, salt, olie og lunken vand (cirka 37°C) i en skål. Vend langsomt melet i til det er en fast og elastisk dej. Læg dejen i skålen, dæk den med plastfolie og lad den hvile i cirka 35 minuter.

Dæk i mellemtiden en bageplade med bagepapir fra Toppits®. Tag derefter mozarellaen ud, og skær den i 1x2 cm stykker. Forvarm ovnen til 240°C (220 °C i varmluft).

Placer dejen, som nu skal være fordoblet i størrelse, på et melet flade og skær i to dele. Ælt og form dejen til to aflange, rektangulære længder. Skær dem i firkanter på 5x5 cm - i alt 33 stk dejkuglerr for at skabe træet.

Tag et stykke mozzarella, pres det lidt i håndfladen, så det bliver rundere og ikke så vådt. Form dejen rundt om mozzarellaen, og sørg for, at dejen forsegler osten godt. Gentag, indtil du har 33 kugler.

Når dette lille kedelige trin er afsluttet, er det tid til at bygge dit juletræ! På en bageplade dækket med bagepapir skal du placere kuglerne tæt sammen med "sømmen" eller åbningen nedad. To i bunden, derefter syv, seks, fem helt op til en (se billede). Når du kommer til den ensomme bold, kroner du den med tre kugler rundtom. Pensl derefter kreationen med et pisket æg.

Ind med pladen i ovnen - efter 15 til 20 minutter bliver dit juletræsbrød gyldent og lugter himmelsk.

Bland det smeltede smør med parmesan, rosmarin og persille og pensl ud over brødet.

Næste trin? At nyde og byde det saftige og bløde brød, der vil være en snack på buffeten.

Anbefalede produkter

Mere inspiration

Frys friske blommer: Med nogle få forberedelser har du altid spiseklare blommer på frost inden for rækkevidde.

Har du frisk gær tilovers efter bagning? Ingen problemer: Gær kan du sagtens fryse og senere tø op, når du har brug for den. Vi viser dig hvordan.

Ingen sommer uden ananas! Vi viser dig, hvordan du kan fryse den eksotiske frugt i portioner. Således har du den altid lige ved hånden til lækre morgenmadsbowls, sommerlige cocktails eller sunde smoothies.