Startside > Opskrift > Bagt cheesecake
print

Bagt cheesecake

Cremet og kraftfuld - med dulce de leche

Frosset Cheesecake er noget de fleste har prøvet - men har du prøvet en klassisk cheesecake bagt i ovnen? En lidt mere avanceret variant, der smager af karamel dulce de leche - eller karamelliseret mælk på dansk - og vanilje. Den luksuriøse dessert er perfekt afbalanceret: et fyldigt, cremet center, der brydes af en smuldrende kiksbund og en frisk, syrlig dekoration af flødeost på toppen!

Et varmt tip er at bage kagen i et vandbad - så du reducerer risikoen for, at cheesecaken sprækker!

Ingredienser

til 8 portioner
   Bund
100  g smør
250  g Digestives
½  dl brun farin
1  spsk kakao
1  drys salt
   Fyld
600  g Hytteost
  dl strøsukker
400  gram dulce de leche (1 bøtte karamelliseret mælk)
1  dl crème fraiche
2  tsk vanillesukker
1  drys salt
3   æg
   Topping
75  g hytteost
  dl flormelis
1  tsk vanillesukker
Forberedelse
2 timmar + flera timmar i kyl
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Trin 1:

Bund

Indstil ovnen til 150 grader. Pres et Toppits® bagepapir ned i bunden af ​​en springform, 22-24 cm, og smør kanterne med smør.

Trin 2:

Smelt smøret og bland kiksene til en fin krumme. Bland alle ingredienserne i bunden, og pres det jævnt i formen.

Trin 3:

Forbered en dyb gryde eller plade til vandbad. Den skal rumme springformen sammen med vand op til 2/3 af formen.

Trin 4:

Udfyld

Pisk hurtigt blød flødeost sammen med sukker. Tilsæt dulce de leche, creme fraiche, vaniljesukker og salt, og pisk hurtigt sammen.

Trin 5:

Tilsæt et æg ad gangen og pisk sammen på lav hastighed, indtil dejen er glat. Hæld derefter dejen i formen.

Bageform med aluminium I vandbad til cheesecake

Trin 6:

Beklæd formen i mindst to lag aluminiumsfolie, så der ikke er vand kommer ind i formen under bagning. Læg formen i gryden og læg den i ovnen. Hæld kogende vand i gryden op til 2/3 af formen.

Trin 7:

Bages i 1.5 time. Sluk for ovnen, åbn og slip dampen. Luk ovndøren igen, og lad cheesecaken stå i en time. Lad kagen afkøle helt ved stuetemperatur og derefter i køleskabet, helst natten over. Hemmeligheden bag at lykkes med en bagt cheesecake er at give den nok tid til at køle ned og "sidde ned" - sådan udvikler cremen sig :)

Bakad cheesecake med karamelliserad mjölk av Toppits

Trin 8:

Når kagen er kølet ordentligt, og den er klar til servering, piskes flødeost, florsukker og vaniljesukker hurtigt sammen. Drys topping på kagen og server straks - himmelsk godt!

Bedst til rest!

Din cheesecake forbliver frisk i to til tre dage i køleskabet - sørg for at dække den med plastfolie, så ingen uvelkomne aromaer fra andre fødevarer sætter sig i kagen. Det holder i fryseren i tre måneder, forudsat at du pakker det godt ind i plastfolie. 

Lignende opskrifter

Intet efterår uden at spise suppe på græskar. Med et par enkle tricks kan du peppe din foretrukne topping op og få en udsøgt suppe på kolde dage.

Sød, varm og uimodståelig god!

Saftig nydelse med frisk rosmarin