Startside > Tips & Tricks > Det er let af fryse rester af broccoli
print

Det er let af fryse rester af broccoli

Sådan kan du opbevare kogt broccoli på frost.

Har du lyst til broccoli, men kun brug for halvdelen til din lækre wokret, eller skal du kun bruge et par buketter som tilbehør til aftensmaden? Hvad stiller man op med resterne af en broccoli? Det er nemt – de skal da i fryseren! På den måde undgår du ikke blot madspild, men kan også nye broccoli uden for sæsonen og få glæde af alle de vigtige vitaminer. Vi har praktiske tips til dig, så du finder ud af, hvordan du gør og holder denne sæsonbetonede grøntsag frisk på frost!

29. Maj 2023, 13:12

Frysning af broccoli. Sådan gør du!

Det er nemt at fryse broccoli. Her får du en oversigt over, hvad du skal være opmærksom på:

 

1. Forberedelse:

Adskil buketterne fra stilken med en kniv, og skær stilen i ca. 1 cm tykke
skiver. Fjern snavs og visne blade ved at skylle din broccoli i et dørslag.

 

2. Blanchering:

Inden du fryser den portionsopdelte broccoli, skal du blanchere den. På den måde bibeholder den sit bid og bliver ikke smattet ved optøning. Kom buketterne i kogende vand i ca. 3 minutter. Afbryd derefter din tilberedning af broccoli ved at hælde vandet fra de
blancherede grøntsager og komme dem i koldt vand

Eksperttip: Hav nogle isterninger i Toppits® Isterningeposer klar, for det stopper tilberedningen med det samme at chokke din broccoli i isvand.

 

3. Frysning:

Lad din broccoli dryppe godt af, og kom dem i en Toppits® SafeLoc® frysepose med dobbeltlukning. Luk posen på nær en lille åbning, og pres den overskydende luft forsigtigt ud. Luk derefter din SafeLoc® frysepose med dobbeltlukning helt, og læg den i fryseren.

Broccoli kan holde sig på frost i op til 12 måneder.

 

4. Optøning:

Du kan tø frossen broccoli op i køleskabet eller ved stuetemperatur og bruge den – praktisk talt allerede tilberedte – broccoli i pastaretter eller andre broccoli opskrifter.
Hvis det skal gå stærkt, kan du også tilberede din broccoli direkte fra frost. Du kan komme de frosne buketter i kogende vand eller riste dem i ovnen.

Eksperttip:

Vidste du, at du hurtigt kan fryse fødevarer i vakuumlignende tilstand? Det kan du blot med en Toppits® frysepose med dobbeltlukning og helt uden professionelt udstyr! Du skal blot fylde
en stor skål eller køkkenvasken med vand. Kom de forkogte broccoli i en frysepose, og tryk den under vand – men kun så meget, at åbning stadig er over vand. Posen skal forblive åben foroven, så luften kan slippe ud. Vær opmærksom på, at der ikke løber vand ned i posen. Luk derefter en klemme direkte over broccolibuketterne, og klip posen til.

Når man tager posen op af vandet, er der ingen luft i posen, og det ser ud, som om indholdet er vakuumpakket.

Foruden broccoli kan man også uden problemer fryse mange andre typer grøntsager og frugt. Besøg vores website, og find vejledninger til frysning af auberginer, kål eller endda ribs.

Anbefalede produkter

Mere inspiration

Med et par enkle trin kan du fryse efterårets multitalent og opbevare den til senere brug.

Har du snittet for mange løg, eller har du for mange løg derhjemme, som snart skal bruges? Så frys dem ned! Det ikke bare bæredygtigt, men også praktisk. Vi viser dig, hvordan du bedst fryser løg.

Ribs er jo et rigtigt sommerbær – men hvis du fryser dem, så har du de lækre bær inden for rækkevidde året rundt.