Trin for trin: en perfekt frosset gærdej
1. Forbered gærdej og frys
Forbered, bland dejen og hæld den derefter i en frysepose fra Toppits®. En dej på 500 gram passer perfekt til en tre liters SafeLoc® pose, eller en tre liters Zipper® all-round pose. Uanset hvilken pose du vælger, skal du lukke den uden at presse overskydende luft ud.
2. Godnat - Tag den gærede dej ud fra fryseren
Aftenen før bagning fjernes den forberedte dej fra fryseren og placeres på køkkenbordet uden at åbne posen. Dejen skal nu optø ved stuetemperatur i ca. 12 til 15 timer for at hæve. Eventuelt er posen steget under gæringsprocessen, men i alle tilfælde er dejen nu klar til at blive bagt!
3. God morgen - nu er det tid til at bage!
Tag nu den gærede dej fra fryseposen, ælt den og form den som du vil: et brød, glatte boller, hvedekrans eller måske kanelboller? Læg dejen på en bageplade dækket med Toppits® bagepapir, dæk med et fugtigt håndklæde og lad hæve i yderligere 20 minutter. Hvis du er supersulten ved morgenmaden og ikke kan vente endnu et sekund, kan du bage boller i ovnen uden den netop nævnte gæring. Bag bollerne i den forvarmede ovn ifølge opskrift - med en tilberedt dej kan bagetiden være cirka fem minutter længere. Tag boller, brød, krans eller hvad du end har bagt til perfektion og nyd den umodståelige aroma af nybagt!