Frysning af græskar: Sådan gør du!
Du kan fryse græskar i forskellige forme og konservere det. I en passende størrelse og praktiske portioner kan du således også nogle uger senere fremtrylle lækre retter. Du skal blot være opmærksom på nogle ting. Her kan du finde to praktiske måder græskar kan fryses og videreforarbejdes på:
Frysning af rå græskar: Du behøver ikke at skrælle alle græskarsorter inden spisning. For eksempel kan hokkaidoens skræl uden bekymringer spises sammen med resten. Du behøver således heller ikke at fjerne skrællen inden frysning. Start blot med at skylle græskarret grundigt under varmt vand. Skær det over i midten, og skær enderne væk. Fjern frugtkødet og græskarkernerne med en ske. Skær græskarret derefter i små tern eller smalle skiver. Kom det i en Toppits® frysepose og læg det derefter i frostboksen. Du kan uden problemer opbevare græskarret i op til ti måneder.
Frysning af græskar: Hvis du har planer om at lave suppe af det frosne græskar eller fremtrylle en lækker sovs af den, kan du også fryse græskarret som mos. Klargør græskarret ved at skære det over i midten, fjerne kernerne og skære det i små stykker. Fyld en gryde med 3 cm vand og kom græskarstykkerne i. Lad dem simre i ca. 20 minutter under lejlighedsvis omrøring, indtil græskarret er dejligt blødt. Derefter kan du forarbejde græskarstykkerne til en fin mos med en stavblender. Lad mosen køle lidt af, fyld den i en Toppits® SafeLoc® frysepose, luk posen, så den er sikret mod lækage, og så kan du fryse græskarmosen.