Frysning af kogte ris: Vejledning
Først: Kog ris. Inden den efterfølgende frysning skal du vide et par ting, så dine ris er lette og lækre efter optøning. Vi viser dig to praktiske varianter. Sådan gør du:
Vi viser dig trin for trin, hvordan du fryser kogte ris korrekt, så du altid har ris klar til brug direkte fra fryseren.
Uanset om du laver bowls, stegte ris eller crispy sushi rice – ris er vidunderligt alsidige og lækre! Det tager altid lang tid at koge ris, og det er ikke helt optimalt, hivs det skal gå hurtigt. Og alle kender det: Ofte kommer vi til at koge for meget ris, ikke? Her kommer løsningen: Forkogte ris og rester af ris skal blot i Toppits® SafeLoc® fryseposer med dobbeltlukning, og så har du altid kogte ris lige ved hånden i fryseren! Vi viser dig trin for trin, hvordan du fryser kogte ris korrekt og senere tør dem op.
Først: Kog ris. Inden den efterfølgende frysning skal du vide et par ting, så dine ris er lette og lækre efter optøning. Vi viser dig to praktiske varianter. Sådan gør du:
Det vigtigste: Det er kun kogte ris, du kan opbevare i fryseren. Sørg for at koge risene, inden de skal på frost.
Om muligt kan du koge langkornede sorter af ris, som fx basmati. De har nemlig stadig et godt bid efter optøning. Jo mere adskilte riskorn, jo bedre egner de sig til frysning.
Hvis du allerede har planlagt at fryse ris, skal du ikke koge dem i for lang tid – der skal helst være bid i dem. På den måde bevarer risene den rette konsistens og klæber ikke sammen under den videre tilberedning efter optøning.
Lad dine ris køle af inden frysning, og kom dem i Toppits® SafeLoc® fryseposer med dobbeltlukning, når de er lunkne.
For at du senere kan tø den perfekte mængde ris op, skal du inden frysning beslutte dig for en af de to smarte muligheder.
Med den første mulighed skal du komme de forkogte ris i Toppits® SafeLoc® fryseposer med dobbeltlukning, trykke indholdet fladt og derefter lukke poserne. Ved hjælp af en spisepind eller en kniv kan du derefter opdele risen i de ønskede portionsstørrelser. Læg derefter fryseposerne i fryseren. Senere kan du altid tage det ønskede antal portioner ud af fryseren og bruge dem til lækre retter. Denne mulighed er ikke blot pladsbesparende, de flade portioner egner sig også optimalt til de populære crispy sushi rice, hvor risportionerne steges på en pande og serveres med lækre toppings.
Alternativt kan du forme de kogte ris til kugler. Du skal blot forme de kogte, lunkne ris til kugler med hænderne og komme dem i Toppits® SafeLoc® fryseposer med dobbeltlukning. Det bedste er at forme nogle store og nogle mindre kugler – på den måde er du perfekt forberedt til forskellige retter, og du kan efter behov skifte mellem forskellige portionsstørrelser.
Et ekstra køkken-hack: Med Toppits® Bagepapir kan du opdele portioner og sikre, at de ikke klæber sammen, så du altid kan tage det ønskede antal kugler op af fryseren.
Ris kan holde sig i fryseren i op til seks måneder.
Når du vil bruge de frosne ris, skal den ønskede mængde tøs op ved stuetemperatur. Det vigtigste er, at risen ikke kommer i kogende vand igen. Det vil gøre risen klistret og for blød. Du kan stege dine risportioner, dampe dem eller komme dem direkte i saucer. Velbekomme!
Du kan finde endnu flere smarte idéer til opbevaring af dine fødevarer og nyttige tips til at undgå madspild på vores website. Hvad siger du fx til en ny idé til opskrifter med rester af ris? Du kan bruge dem til lækker hjemmelavet sushi eller en aromatisk bowl med ovnstegte grøntsager!
Anbefalede produkter
Mere inspiration