Top tip:
Dæk de bagte grøntsager der er tilovers med Toppits® plastfolie eller overtrækshætter stærk. Sæt i køleskabet og spis som antipasti - utroligt godt!
Vegatarisk, farveglad og friskt fad med ovnbagte grøntsager
Grøntsager er alt andet end kedelige: væk er de dage, hvor de blev brugt i sideretter og bestod primært af rå revede gulerødder, konserves majs og icebergsalat. I denne enkle opskrift fokuserer vi på vitamin- og smagfulde godbidder, og lader marinader og krydderier øge aromaerne. Resultatet? En sund eksplosion af smag med langsom energi og langvarig mætning.
Anbefalede produkter
Trin 1:
Del blomkålen i tredjedele. Opdel derefter en tredjedel i små buketter, og riv resten på et rivejern i stykker så store som riskorn. Sæt til side.
Trin 2:
Skræl fennikelen, og skær den i 1 cm brede stykker. Rengør og skræl gulerødderne, skær dem derefter i 2 cm tykke terninger. Skyl og rengør paprikaen og skær den i 2 cm skiver. Vask zucchini, tør den af og halveres på langs. Fjerne kærnerne med en ske og skær den i 4 cm terninger. Vask auberginen, skær i to og derefter i 2 cm stykker. Skræl ingefæren og riv fint. Vask citronen i varmt vand, tør den af, finriv skrællen, og pres saften ud.
Trin 3:
Forvarm ovnen til 220 grader (200 grader i en varmluftsovn). Læg et ark Toppits® bagepapir på pladen - inden grøntsagerne går i ovnen er det tid til at marinere.
Læg de forudskårne grøntsager i en Toppits® et liters Zipper® pose. Du starter med fennikel, masserer den grundigt i posen og læg derefter grøntsagerne på papiret. Rengør ikke posen mellem de forskellige grøntsager - aromaerne, der er udviklet af de mange krydderikombinationer, er fantastiske!
Så mariner grøntsagerne i følgende rækkefølge:
- Fennikel + 2 tsk olivenolie + 1 knivspids
- Blomkålbuketter + 1 tsk olivenolie + 1 tsk citronskal + en knivspids salt
- Gulerødder + 1 tsk olivenolie + revet ingefær + 1 tsk honning + 1 knivspids
- Peberfrugter + 1 tsk olivenolie + 1 tsk timian + 1 knivspids
- Zucchini + 1 tsk olivenolie + 1 tsk oregano + 1 knivspids
- Aubergine + 1 tsk olivenolie + 1 tsk Ras El Hanout
Trin 4:
Bag grønsagerne i den forvarmede ovn (på det andet niveau ovenfra) i cirka 25 minutter. P>
Trin 5:
Forbered tahiniedressingen, mens du bager grøntsagerne. Skræl hvidløg og hak fint. Bland hvidløg, 2 spsk tahini, 1 spsk varmt vand og 2 spsk citronsaft i en skål og rør godt. Smag med salt og peber.
Trin 6:
Skyl persillen, ryst tør og hak fint. Varm to spiseskefulde olivenolie i en stegepande. Tilsæt den revede blomkål og sauter (omrøres ofte!) over middel varme i fem minutter. Vend persille.
Trin 7:
Tag grøntsagerne ud fra ovnen. Læg en base af blomkål ris i hver skål, og anbring derefter den duftende zucchini, blød aubergine og alle de andre godbidder. Top med tahinidressing og eventuelt drys cashewnødder over - det fuldender retten. Velbekommen.
Dæk de bagte grøntsager der er tilovers med Toppits® plastfolie eller overtrækshætter stærk. Sæt i køleskabet og spis som antipasti - utroligt godt!
Lignende opskrifter