Startside > Opskrift > Gulerodskage i glas med overskydende grøntsager
print

Gulerodskage i glas med overskydende grøntsager

Er du stadig på udkig efter en perfekt bæredygtig gave til påske med familien? Din søgen er forbi: Bag selv lækre minikager med overskydende gulerødder, og kom dem på glas. Bæredygtigt indpakket i bagepapir ser dit hjemmebag ekstra sødt ud.

Saftige, søde og super flotte: Med disse gulerodskager i glas kan du glæde dine venner eller din familie til påske og få et smil frem på deres læber. Du kan hurtigt forvandle dine overskydende gulerødder til en skøn værtindegave til påskefrokosten. Udskårne stykker indpakket i Toppits® bagepapir gør dine gulerodskager til et blikfang.

Ingredienser

til 4 portioner
400  g gulerødder
   Smør (til glassene)
6   æg
   Salt
150  g sukker
300  g mandler (malet)
2  tsk bagepulver
50  g majsstivelse
   Valgfri pynt: Marcipangulerødder, kageglasur
Forberedelse
1 time
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Tilberedning gulerodskager i glas

  1. Skræl gulerødderne, og riv dem fint. 
  2. Smør 4 ovnfaste glas med smør
  3. Forvarm ovnen til 190 grader (170 grader varmluft).
  4. Del æggene.
  5. Pisk æggehviderne stive med et nip salt, tilsæt 75 g sukker, og pisk videre i ca. 2 minutter.
  6. Pisk æggeblommerne til æggesnaps med 75 g sukker og et nip salt.
  7. Bland mandler med bagepulver og majsstivelse, og rør blandingen samme med de revne gulerødder og æggesnapsen.
  8. Rør ca. en tredjedel af de stive æggehvider i dejen, og vend forsigtigt de resterende to tredjedele i massen.
  9. Hæld dejen på glas, og bag dem på nederst rille i ovnen i 30-35 minutter.
  10. Lad de små kager køle af på en rist på en voksdug, når de tages ud af ovnen. Pynt til sidst kagerne med eksempelvis marcipangulerødder.

Nu er din søde gave til påskefestens værtinde færdig og klar til at glæde andre. Lave gerne en simpel indpakning med Toppits® bagepapir, så glassene ser flotte ud. Resten af papiret kan du derefter bruge til andre kreationer, som fx et lækkert kartoffelbrød til den næste søndagsbrunch.

Har du lyst til endnu flere lækre opskrifter og bæredygtige tips? Kig her for at få mere at vide.

GULERODSKAGE I GLAS MED OVERSKYDENDE GRØNTSAGER med bagepapir fra Toppits

Lignende opskrifter

Den perfekte start på grillsæsonen: Avocado på grill fyldt med let quinoa salat!

Kødfri burgere: Brug overskydende rødbeder til lækre kødfri bøffer i din burger. Sådan gør du.

Lidt blødt, lidt hårdt, lidt nøddigt, lidt sødt - og meget godt!