Startside > Opskrift > Gulerodslaks – et vegansk alternativ til røget laks
print

Gulerodslaks – et vegansk alternativ til røget laks

Inspirationen er hentet fra røget laks, som er en populær spise – bare uden laks, men i stedet med fine strimler af gulerødder, som er marineret i en krydret marinade.

Veganske retter er på alles læber og med god grund: Der findes mange lækre alternativer til fisk og kød, som ikke blot er hurtige at tilberede, men også overbeviser med deres lækre smag! Det samme gælder vores gulerodslaks!

Retten bæres først og fremmest af den velsmagende marinade, som giver grøntsagerne en vidunderligt krydret smag. Gulerodslaks er ikke blot et raffineret vegansk alternativ til fisk, men er med garanti også et blikfang, når den anrettes på en bagel til din næste brunch med vennerne. Vi fortæller dig, hvordan du laver gulerodslaks.

Ingredienser

til 4 portioner
300  g gulerødder
1  tsk flydende røgaroma
2  tsk tamarind eller sojasauce
1  spsk riseddike (eller valgfri eddike eller citronsaft)
2  spsk raps- eller solsikkeolie
1  spsk hørfrøolie
½  tsk havsalt
1  tsk ahornsirup
1  spsk tørrede alger
Forberedelse
30 min
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Trin 1:

Skær gulerødderne i tynde, lange strimler med en grøntsagsskræller.

Trin 2:

Damp gulerodsstrimlerne i en dampindsats eller en varmebestandig si over en stor gryde vand. Lad dem dampe i ca. 5 minutter, til de er møre.

Trin 3:

Kom gulerødderne i en skål, og lad dem køle let af.

Trin 4:

Kom derefter de lunkne gulerodsstrimler i en Toppits® Zipper® genlukkelig plastpose, og tilsæt ingredienserne til marinaden. Luk din Zipper® genlukkelige plastpose, og ryst den forsigtigt, indtil alle ingredienser er blandet godt, og gulerødderne er dækket jævnt af marinaden.

Trin 5:

Tilsæt til sidst de tørrede alger til de marinerede gulerødder, luk din Toppits® Zipper® genlukkelige plastpose lufttæt, og lad gulerødderne trække mindst natten over i køleskabet.

Trin 6:

Servér efter smag og behag! Gulerodslaksen er vidunderligt alsidig og smager herligt på fx bagels, i en salat eller i pasta, quiches eller wraps. God fornøjelse i køkkenet!

Og det bedste ved det? De marinerede gulerødder kan holde sig i op til fire dage i køleskabet, hvis de er pakket lufttæt i Toppits® Zipper® genlukkelige plastposer.

Eksperttip: Vend posen én gang om dagen, så de revne gulerødder dækkes jævnt med marinade. Til alle, som godt kan lide krydret mad. Jo længere gulerødderne trækker i køleskabet, som mere intensiv bliver smagen.

Har du lyst til flere nemme og bæredygtige opskrifter med et smart twist? Vi har noget for enhver smag, for eksempel denne veganske opskrift på chokolademousse. På vores website finder du ikke alsidige opskrifter, men også nyttige tips til, hvordan du undgår madspild.

Lignende opskrifter

Lyder det kompliceret? Det er det slet ikke: Tilberedning af sushi. Prøv selv!

Frugt energibars 15.09.2020

Hurtige energibar med langsom energi

Lige så overraskende som lækker: Lav din egen veganske chokolademousse med kikærtevand (også kaldet aquafaba).