Startside > Opskrift > Hjemmelavet sushi – så nemt er det!
print

Hjemmelavet sushi – så nemt er det!

Lyder det kompliceret? Det er det slet ikke: Tilberedning af sushi. Prøv selv!

Vi er vilde med sushi. Men hvorfor skal vi kun spise det på restaurant eller som takeaway? Vi kan jo selv lave denne japanske specialitet. Med et par tips og tricks er det slet ikke så svært, og vi kan selv bestemme, hvilket fyld vi vil have i vores makiruller. I denne opskrift på sushi løfter vi sløret for, hvordan man gør det nemt og lækkert.

Ingredienser

til 6 portioner
1   avocado
6   Nori algeblade
   wasabipasta
3  spsk riseddike
½   agurk
1  tsk salt
2  tsk sukker
250  g sushiris
   sojasauce som dip
   syltet ingefær
200  g fersk laks i sushi-kvalitet
Forberedelse
1 h
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Trin 1:

Skyl sushirisene med koldt vand indtil vandet er klart. Bring dine ris i kog med den dobbelte mængde vand i en gryde. Lad risene koge uden låg i to minutter. Derefter lægger du låget på gryden og lader risene trække, på det slukkede blus, i 20 minutter.

Trin 2:

Bland riseddiken med sukker og salt til det hele er opløst. Hæld derefter blandingen over dine sushiris, rør godt rundt og lad derefter risene køle fuldstændigt af.

Trin 3:

I mellemtiden kan du klargøre fyldet: Skær avocado, agurk og fisk i smalle strimler.

Trin 4:

Dernæst ruller du bambusmåtten ud foran dig og dækker den fuldstændigt med et lag husholdningsfilm. Husholdningsfilmen sørger for, at risene ikke klæber sig til måtten. Desuden undgår du, at bambusrullen optager ubehagelige aromaer.

Nu lægges algebladet på husholdningsfilmen med den glatte side nedad, og så fordeles en håndfuld ris ovenpå. Tryk risene jævnt ud, men lad ca. 0,5 cm være fri forrest og bagerst.

Trin 5:

Kom en smule wasabipasta i midten af dine sushiris, og fordel fyldet ovenpå.

Trin 6:

Til sidst skal sushirullerne formes. Det gøres nemmest ved, at rulle i retningen væk fra dig selv. Sørg for, at rullen bliver stram.

Nu har du lavet hjemmelavet sushi! Skær rullen ud i mundrette stykker, og nyd den skønne sushi. Du får den perfekte smagsoplevelse til din sushi ved at dyppe stykkerne af dine hjemmelavede sushiruller i en smule soja og servere noget syltet ingefær til, som med sin søde og syrlige nuance giver det sidste touch.

Opbevaring af sushi

Hvis du har lavet for meget sushi eller blot haft færre gæster end forventet, så kan du uden problemer opbevare den ca. to dage i køleskabet. Dæk din sushi til med den Toppits® Husholdningsfilm, som du før brugte oven på bambusmåtten. På den måde beskytter du din sushi mod køleskabslugte, samtidig med at du genbruger materialer.

Har du lyst til flere gør-det-selv-tips i dit køkken? Vi har masser af opskrifter fra hele verden til dig: Græske landmuffins med cremet fetaost, Safransbiscotti med chokolade eller Bouillabaisse på rester af fisk.

Lignende opskrifter

Syrlig, sommer smuldretærte

En hjemmelavet sej julefavorit

Julestokke 24.11.2020

Klassiske julestokke i en helt ny, sprød og blød udgave!