Startside > Opskrift > Hvid kantarelpizza med crème fraiche
print

Hvid kantarelpizza med crème fraiche

Skovens gule guld

Sen sommer eller tidlig efterår? En sprød kantarelpizza på sæsonens svamp er lige så god uanset! Sammen med cremet, sur crème fraiche og nøddeagtig hård ost med er de smørristede kantareller lidt mere luksuriøs fredagspizza end den klassiske vesuvius. Ren smag, ren nydelse.

Ingredienser

til 4 portioner
   Pizzadej
25  g gær
  dl vand (37 grader)
2  msk olivenolie
½  tsk salt
6  dl hvedemel
   Pizzatopping
400  g kantareller
3  spsk smør
½  tsk salt
½  tsk sort peber
4  dl crème fraiche
1   rødløg
5  dl hård ost
   frisk timian
Forberedelse
25 min (+ 70 min dejbagning)
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Trin 1:

Start med at forberede pizzadejen. Smuldre gæren i en stor skål, og tilsæt derefter det lunkne vand, indtil gæren er opløst.

Tilsæt olie, salt og næsten alt melet, og ælt derefter dejen, indtil den er glat. Drys med lidt mel, dæk skålen med Toppits® plastfolie og indstillet til at hævning i cirka en time.

Trin 2:

Mens du venter på, at dejen skal hæve, skal du forberede topping. Rens champignonerne, og steg dem på svag varme, indtil al væske er forsvundet. Tilsæt derefter smør, salt og peber.

Skær løget i tynde cirkler.

Pizzadej med kantareller og crème fraiche

Trin 3:

Når dejen er klar, tag den ud af skålen og læg den derefter på en bageplade dækket med Toppits® nye bagepapir med skridsikker underside. På den måde kan du rulle dejen direkte ud på pladen uden at papiret glider rundt.

Ovnbagt pizza med kantareller og crème fraiche

Trin 4:

Bred crème fraiche over bunden, hæld den revne ost, de stegte kantareller og top med rødløg. Bages i ovnen ved 200 grader i cirka 10-15 minutter. Når pizzaen er færdiglavet, toppes med rosmarin. Nyd!

Tip:

Har du ikke brug for al dejen i øjeblikket? Sørg for at fryse den ned, så den næste pizzabund går hurtigt i gang!

Rul ud og form dejen, som du ikke agter at bage til færdige pizzabund, før du fryser dem i Toppits® aluminiumsfolie, optøningen er hurtigere og glattere.

Lignende opskrifter

Dejligt julede briocher i muffinforme med smag af safran

Stop madspildet, nu genanvender vi. Sådan laver du din egen bouillon af grøntsagsrester.

Intet efterår uden at spise suppe på græskar. Med et par enkle tricks kan du peppe din foretrukne topping op og få en udsøgt suppe på kolde dage.