Startside > Opskrift > Klassisk italiensk ret Gnocchi af overskydende kartofler
print

Klassisk italiensk ret Gnocchi af overskydende kartofler

Har du igen kogt for mange kartofler? Så lav lækre gnocchi af dem!

En kartoffel er et sandt multitalent. Og det er formodentlig også årsagen til, at vi som regel har lidt for mange af
dem derhjemme. Men det er slet ikke noget problem. Inden de har ligget for længe, og eventuel når de er
blevet lidt bløde, så er de super til gnocchi. Denne italienske klassiker kan du nyde med det samme eller lave
større portioner og komme dem i fryseren.

Ingredienser

til 4 portioner
750  g kartoffel
125  g mel
125  g semulje
1  st æg
   Salt, peber
1  kvist salvie
2  spsk smør
50  g parmesan
Forberedelse
1h
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Trin 1:

Lad kartoflerne med skræl ligge i en gryde med kogende vand i ca. 20 minutter. Når du har hældt det varme vand fra, fjernes skrællen straks, og kartoflerne trykkes igennem en kartoffelpresser, mens de stadig er varme.
Hvis du ikke har en kartoffelpresser, kan du også mose dem med en gaffel. Da kartoflerne alligevel skalmoses, så fungerer det lige så godt.

Trin 2:

Bland kartoffelmassen med mel, semulina og æg, til du har en smidig dej. Du kan ælte dejen i hånden eller røre den på en køkkenmaskine. Krydr dejen med salt og peber, og lad den trække i en time ved stuetemperatur.

Trin 3:

Kom rigelige mængder salt i en gryde med vand, og bring den i kog, mens du former en prøvegnocchi. Læg den forsigtigt i vandet, skru ned for blusset, så vandet ikke længere koger, og lad prøvegnocchien trække i
vandet i 10 minutter. Smag på den færdige gnocchi, og krydr eventuelt dejen, eller tilsæt mere semulje.

Trin 4:

Når konsistensen på dejen er i orden, former du en ca. 2 cm tyk pølse, som du udskærer i 2 cm lange stykker.
Brug valgfrit tænderne på en gaffel til at give dine gnocchi det typiske rillede mønster. Lad dem derefter simre i portioner på middel blus i saltvand i ca. 10 minutter.

Trin 5:

I mellemtiden kan du vaske salvieblade og duppe dem tørre. Var en pande op, og smelt smør, som salviebladene efterfølgende steges sprøde i. Så snart dine gnocchi er klar, løfter du dem op af vandet og lader
dem kortvarigt dryppe af, hvorefter du straks serverer dem med salviesmør og lidt parmesan. Færdig!

Frysning af kartoffelgnocchi

Det skønne ved denne ret: Gnocchi er super at fryse og gemme til senere. Lad dine gnocchi dryppe ordentligt af efter kogning. I stedet for at servere dem straks, skal du blot lægge dem i en Toppits® SafeLoc® frysepose med dobbeltlukning og komme dem i fryseren. Der kan de holde sig i op til seks måneder – vores Foodsaver-
app minder dig rettidigt om at bruge dem, så du undgår madspild. Så kan du bruge dem, som du har lyst, fx med en lækker tomatsovs af overmodne tomater eller med chorizo eller en skøn pesto.

Har du lyst til hjemmelavet mad? Vi har masser af opskrifter til dig! Har du fx prøvet blomkålspizza med grøntsagsrester? Eller hvad med et lækkert kartoffelbrød?

Lignende opskrifter

Syrlig, sommer smuldretærte

Julestokke 24.11.2020

Klassiske julestokke i en helt ny, sprød og blød udgave!

Kødfri burgere: Brug overskydende rødbeder til lækre kødfri bøffer i din burger. Sådan gør du.