Startside > Opskrift > Koldhævede boller
print

Koldhævede boller

Nybagte boller til morgenmad

Meget let bagt boller, hvor dejen gæres natten over i køleskabet - så hele køkkenet dufter dejligt til morgenmad. For en blødere skorpe (disse boller er så populære blandt børn!) kan du pensle overfladen med vand, når du fjerner dem fra ovnen. En koldhævet gærdej giver en mere velsmagende og mere rustik bolle, der passer perfekt til marmelade, smør, ost, skivet kalkun eller flødeost - ja, med alt det ovenpå du kan forestille dig!

Ingredienser

til 16 portioner
25  g gær
5  dl vand
2  spsk rapsolie
2  tsk sukker
2  tsk salt
10  dl speltmel, sigtet
Forberedelse
30 min forberedelse + hævning
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Dag 1 & Trin 1:

Opløs gæren i koldt vand. Tilsæt derefter olie, sukker og salt. Rør hurtigt sammen og tilsæt derefter mel, og arbejd massen sammen, indtil du har en relativt fast dej.

Plastskål med hævet bolledej og plastfolie

Dag 1 & Trin 2:

Dæk skålen med Toppits® plastfolie og nedkøles natten over.

Dag 2 & Trin 1:

Indstil ovnen til 225 grader. Tag brødet ud og opdel i 16 dele. Rul til runde brød/ruller og placer fordelt på bagepapirdækkede ovnplader.

Dag 2 & Trin 2:

Bag midt i ovnen i ca. 10 minutter, eller indtil brødet er farvet.

Nybagte boller på bagepapir fra Toppits

Dag 2 & Trin 3:

Tag boller ud af ovnen, og lad dem afkøle på en ovngrill. Del bollerne, smør dem og læg en skive ost på - nyd!

Bedst til rester!

Friskbagte boller, der har fået lov til at afkøle, tåler bedst frysning. Opbevar dem i Toppits® SafeLoc® fryseposer, og sørg for at skubbe luften ordentligt ud. Med den rigtige opbevaring holder brødet i op til 12 måneder!

Et tip er at lave en dobbelt portion og fryse halvdelen af ​​bollerne, når du har bagt dem. Så du har (næsten ..) friskbagte boller de morgener, hvor du har glemt at lægge en dej natten før. Tag de frosne boller ud ca. 40 minutter, før du opvarmer dem i ovnen. Indstil ovnen til 180° C og opvarm i ca. 5-10 minutter. Sørg for, at du ikke opbevarer dem i ovnen for længe: de skal kun opvarmes og ikke bages igen. Efter at have taget dem ud af ovnen, lad dem afkøle et stykke tid, inden du deler dem og spreder smør på, ost eller marmelade. Midten af bollen opvarmes, selv efter at du har taget dem ud af ovnen.

Lignende opskrifter

Rødbedehummus 17.09.2020

Sunde, cremede, vegetariske kikærterhummus

Lav det enkelt i din egen ovn!

Saftig nydelse med frisk rosmarin