Startside > Tips & Tricks > Korrekt opbevaring og frysning af kyllingebryst
print

Korrekt opbevaring og frysning af kyllingebryst

Vi viser dig, hvordan du fryser kyllingekød korrekt, og hvordan du altid kan have det ved hånden, når du får lyst til at lave mad med kylling.

Har du ikke tid til at lave en ret med det ferske kyllingebryst fra supermarkedet? Eller måske er der et godt tilbud på kyllingebryst, som du gerne vil benytte dig af? Det er ikke noget problem! Kylling er ikke blot en fremragende kilde til protein, men også velegnet til at opbevare i fryseren. Med den rette forberedelse kan du opbevare kyllingebryst i fryseren i op til 6 måneder. Uanset om du vil lave kylling i karry eller kyllingewraps – takket være dit forråd har du altid kylling lige ved hånden, når du får lyst til at lave lækker mad med kylling.

31. Januar 2023, 14:05

Frysning af kyllingebryst: Sådan gør du!

Du skal være opmærksom på et par ting, når du vil konservere kyllingebryst. For det første er det vigtigt, at kylling fryses så frisk som muligt. Derudover skal du på forhånd tænker over en hensigtsmæssigt portionsopdeling. På den måde kan du på et senere tidspunkt nemt tage små eller større mængder op. Det er også vigtigt at fryseposer lukkes lufttæt, så kvaliteten af din værdifulde mad ikke forringes i fryseren. Vi giver dig et overblik over, hvordan du fryser kylling korrekt:

1. Forberedelse af kyllingebryst:

Jo friskere et kyllingebryst fryses, jo bedre. Hvis du køber for meget hos slagteren eller i supermarkedet, så er det bedste at fryse det med det samme.

2. Portionsopdeling af kyllingebryst:

Opdel kødet i portioner inden frysning, så du senere kan tage den rette mængde kylling op. Skær kyllingebrysterne ud i passende stykker på et rent skærebræt. Om det skal være i strimler eller tern, det bestemmer du, og det afhænger af, hvad det skal bruges til senere.

3. Pakning af kyllingebryst:

Toppits® SafeLoc® fryseposer med dobbeltlukning egner sig perfekt til frysning af kylling eller andre typer fjerkræ. Kom kyllingekødet i en pose, og vær herved opmærksom på at stykkerne fordeles fladt i posen og helt ikke oven på hinanden. På den måde er det nemmere at tage og tø den rette mængde op på et senere tidspunkt. For at pakke kødet så lufttæt som muligt, så prøb at lægge dine SafeLoc® fryseposer med dobbeltlukning på et bræt, og luk dobbeltlukningen, men lad der være en lille åbning på ca. en fingers bredde. Tryk derefter resten af luften ud af posen med hånden, inden du lukker den helt. Nu er forberedelsen af kyllingekødet klaret, og det kan kommes i fryseren.

Bonusinfo:

Når kylling er pakket lufttæt og opbevares på frost, så kan det holde sig i ca. et halvt år. Vær ved optøningen opmærksom på, at det for kylling skal ske langsomt og skånsomt. Særligt store stykker og portioner har brug for længere tids optøning, og derfor skal det foregå i køleskabt og ikke ved stuetemperatur.

Er du på udkig efter flere tips til opbevaring af mad? På vores website får du flere oplysninger om korrekt frysning af brød, auberginer eller hvordan din mad generelt holder sig frisk i længere tid i køleskabet.

Anbefalede produkter

Mere inspiration

Ribs er jo et rigtigt sommerbær – men hvis du fryser dem, så har du de lækre bær inden for rækkevidde året rundt.

Sådan slipper du for nogensinde at smide overmoden frugt og frugtrester ud igen!

Bagte boller og friskt brød uden lang hævning - takket være fryseren.