Startside > Opskrift > Påskekager
print

Påskekager

Sprøde kaninkager af mørdej

Bage til påske? Vi har den perfekte opskrift: crunchy, søde kaninkager med sød/sur citronfrosting og fluffy haler af lækker chokolade. Toppen af afslutte en dejlig påskemiddag med - eller brug de små kager som dekoration på påskebordet, hvor de kan parres med farverige blomster og påskeæg.

Ingredienser

til 35 portioner
1   citron
300  g mel
300  g flormelis
8  gram vanillesukker
1  drys salt
1   æg
200  g smør
   Rund chokolade (Ferrero Rocher, Raffaello)
Forberedelse
70 min
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Trin 1:

Skyl citronen i varmt vand, tør den, og riv derefter skrællen, så du får 1 tsk af skrællen. Press saften ud i en skål. Bland 300 gram mel, 100 gram flormelis, 1 knivspids salt og 8 gram vaniljesukker. Tilsæt 1 tsk citronskal. Adskil ægget (æggehviden bruges senere). Tilsæt 200 gram smør i små stykker, 2 spsk koldt vand og æggeblommen i melblandingen. Ælt først blandingen med en elektrisk pisker og derefter med dine hænder til en glat dej. Form dejen til en kugle, indpak Toppits® plastfolie og lad køle af køleskab i ca. 30 minutter.

Trin 2:

Forvarm ovnen til 180° C (200° C i top- og bundvarme). Rul dejen ud på Toppits® bagepapir, ca. 3-4 mm tynd. Stik kaninerne ud med kagestykket. Sørg for, at du har en vis afstand mellem kagerne, og træk derefter den overskydende dej væk. Placer derefter bagepapiret med de udstansede kager på en bageplade. Bag kaninkagerne, indtil de er gyldne i cirka 8-10 minutter. Lad det køle helt ned.

Trin 3:

Nu er det tid til glasuren. Brug en gaffel til at blande æggehviderne med 200 gram flormelis, indtil du får en jævn masse. Rør citronsaften ved hjæp af teske, indtil du får en cremet glasur. Fyld halvdelen af ​​glasuren i en Toppits® sprøjtepose - brug "sædvanligvis" "rund dyse. Brug alternativt en lille Toppits® SafeLoc® frysepose og klip en af ​​posens nederste hjørne, så du får et lille hul. Del chokoladegodterne i to for at få de fluffy haler til kaninerne, og fastgør disse oven på den endnu ikke størkne glasur, du har drysset på kagerne. Hvis du vil drysse hele kagen med glasur, er det bare ører, lige som "lim" til halerne - det er helt op til dig!

Kager til påske I form af påskeharer med bagepapir fra Toppits

Bedst til rester!

Opbevar kaninkagerne i en kagedåse, i en aluminiumsfolie pakke eller på i en kageform, der løst er dækket med Toppits® aluminiumsfolie. Hvis du har en masse kager tilbage, skal du sørge for at lægge bagepapir mellem de forskellige lag kager, så glasuren ikke ødelægges.

Lignende opskrifter

Lækker minikage i muffinsform

Et must til sommerens varme dage: Frisklavet is med citroner. Rester på en cool måde!

Frugt energibars 15.09.2020

Hurtige energibar med langsom energi