Startside > Opskrift > Polenta pommes frites af overskydende majsmel
print

Polenta pommes frites af overskydende majsmel

For meget polenta? Det sker aldrig. Når resultatet er lækre fritter, smager majsgrøden mindst lige så godt dagen efter.

Med visse fødevarer har vi ofte tendens til at lave for meget. Vi kommer for eksempel til at putte for meget ris eller pasta i gryden. Det samme gælder for polenta: Til trods for fyldte maver sidder vi efter aftensmaden tilbage med en halvfyldt gryde. Vi har de optimale tips til at undgå madspild til dig, så du aldrig mere behøver at smide overskydende majsgrød ud. Polenta smager også godt den næste dag – især hvis det er i form af fritter. Det tager kun et øjeblik og er en super god måde at udnytte rester på.

Ingredienser

til 4 portioner
350  g polenta
  l grønsagsbouillon
1   knust hvidløgsfed
2  spsk. gærflager (valgfrit)
2  spsk. olivenolie
   Rosmarin og timian (en håndfuld)
   Salt, peber
Forberedelse
60 min
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Tilberedning af polenta

  1. Start med at skylle krydderurterne, dup dem tørre, og hak dem fint.
  2. Kog grønsagsbouillonen i en separat gryde. Tag derefter gryden af blusset, og kom polentaen i under konstant omrøring.
  3. Under næste trin kan du røre hvidløg, gærflager og olivenolie i.
  4. Tilsæt så de hakkede krydderurter, og smag til med salt og peber.

Undgå madspild med polentafritter

Når du vil lave polentafritter af rester dagen efter, skal du kun bruge Toppits® bagepapir og en smule olivenolie. Sådan gør du:

  1. Opvarm ovnen til 200 °C almindelig ovn.
  2. Fordel den faste polentamasse på et skærebræt, og stryg den glat. 
  3. Skær derefter polentaen ud på størrelse med en finger.
  4. Læg et stykke skridsikkert Toppits® bagepapir på en bageplade. Ligesom med almindelige ovnfritter fordeler du nu polentafritterne jævnt på bagepapiret.
  5. Fritterne pensles let med olie og bages sprøde i ovnen i ca. 30-40 minutter.

Snart har du lækkert tilbehør, som samtidig bidrager til at undgå madspild. Når du er på udkig efter tips til og opskrifter på at undgå madspild, så gå ind på toppits.dk/opskrifter

Lignende opskrifter

Bagt cheesecake 14.08.2020

Cremet og kraftfuld - med dulce de leche

Crisp, Crisp .. En farverig forårssalat i en sprød kurv - mums!

Dejligt julede briocher i muffinforme med smag af safran