Startside > Opskrift > Rødbedebrød
print

Rødbedebrød

Så farverig, fuld og velsmagende - perfekt med ost og honning

Leder du efter en solid frokostsandwich eller et saftigt brød til en velsmagende gryderet? Boost dit hjemmebagte brød med næring og farve fra lækker gelerede og farverige rødbeder: større andel fibre, mindre portion mel. Så smuk på pladen så god til smagsløgene. Rødbeder indeholder folinsyre betain, et stof, der beskytter kroppen og styrker immunforsvaret. Beder reducerer også sødetrangen og sænker blodtrykket!

En skive rødbede brød passer perfekt til cremet chèvre og honning, en frisk flødeost med urter eller et klik på smør. Utroligt god, vidunderligt fyldende.

Ingredienser

til 4 portioner
500  gram rødbeder (friske eller forkogte)
2  dl rødbedejuice
1  spsk sennep
1  spsk olivenolie
50  g valnøddekerner
1  bundt frisk timian
8.3  dl mel
1  spsk sukker
1  tsk salt
1  paket tørgær (ca 10g)
Forberedelse
Cirka 60 minuter
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Trin 1:

Skræl dine 500 gram friske rødbeder, og skær dem i små terninger. Et varmt tip er at bruge gummihandsker, da rødbeder farver meget. Hæld 2 dl rødbedsaft i en gryde, tilsæt de skiver rødbedeterninger og kog op. Lad det småkoge i cirka 15 minutter. Hæld 1 strøget ske sennep og 1 spiseskefuld olie i, og bland sammen.

Forkogte (de i vakuumemballage) rødbeder behøver ikke koges i 15 minutter, men skal kun koges kort sammen med roesaft. Derefter kan de moses sammen med olie og sennep.

Trin 2:

Grovhakket 50 gram valnøddekerner. Vask timian, ryst tør og pluk bladene fra stilkene.

Trin 3:

Bland 500 mel, 1 tsk sukker, 1 tsk salt og en pakke (ca. 10 g) tør gær. Hæld den varme rødbedepuré i melblandingen, og lad foodprocessoren ælte dejen i ca. 2-3 minutter, indtil dejen er blød og let bearbejdet.

Trin 4:

Hæld valnødder og timian, ælt dejen igen og form den til en kugle. Dæk dejen skålen med et fugtigt, varmt håndklæde og lad det stå på et varmt sted i cirka en time.

Trin 5:

Tag et Toppits® bagepapir på en plan overflade. Ælt dejen hurtigt igen, form den til en kugle og læg den på bagepapiret. Dæk igen med et varmt, fugtigt håndklæde, og lad hvile i 15 minutter. Forvarm ovnen til 180° C ( 160° C i varm luft).

Trin 6:

Skær et 2 cm dybt kryds øverst på rødbedebrødet. Drys med havsalt og pulver med lidt mel for at få et endnu finere brød. Bages i 30-35 minutter i ovnen. Sørg for at bruge en træpind til at teste, om brødet er færdigbagt - hvis dejen klæber fast på pinden, skal brødet bages længere.

Tips!

Bedste kombination? Gedeost! Læg et lille (eller stort ..) stykke chevre på en brødskive, hæld honning over og top med timian. Mums!

Bedst til rester:

Rødbedebrødet forbliver frisk i flere dage, hvis du lægger det i en brødboks, eller i en Toppits® lynlås pose. At riste en skive rødbedebrød, efter du har gemt den i fryseren (brug vores SafeLoc® fryseposer) er godt. Den smeltede ost dufter og smager himmelsk sammen med det sprøde brød - mums!

Lignende opskrifter

Et must til sommerens varme dage: Frisklavet is med citroner. Rester på en cool måde!

I denne opskrift viser vi dig, hvordan du ved hjælp af en frysepose med dobbeltlukning klargør fyld til dine tortellini og nemt kommer det på pastapladerne.