Startside > Tips & Tricks > Suppegrøntsager Frysning og opbevaring
print

Suppegrøntsager Frysning og opbevaring

Grøntsagssuppe er skøn mad – med nogle få trin kan du fryse suppegrøntsager. På den måde kan du hurtigt lave din foretrukne suppe.

Findes der noget bedre end at varme sig med en nylavet skål suppe i den kolde årstid? Når man elsker suppe, så ved man, at man altid skal have klargjorte og portionsopdelte suppegrøntsager i fryseren. Det er dog ikke bare i suppe, at man kan bruge den lækre friskhed, men også andre retter, i fx currys eller one pot-retter giver de friske grøntsager eller den deraf tilberedte grøntsagsbouillon ekstra smag. Vi viser dig, hvordan du nemt og enkelt fryser en grøn grøntsag, og vi giver dig tips til genbrug af grøntsagerne i den videre madlavning.

02. Januar 2023, 13:57

Trinvis vejledning til frysning af grøntsager

Grøntsager til suppe er en kombination af forskellige rodfrugter (gulerødder, selleri, majroer), men også porre eller urter er hyppigt brugte. Det er nemt og enkelt at portionsopdele suppegrøntsager og konservere dem på frost. Man kan bruge dem til en aromatisk grøntsagsbouillon og som basis i forskellige retter:

Trin 1

Vask grøntsagerne grundigt for at fjerne rester af sand og jord. Gulerødder, selleri eller kartofler er nemme at rengøre med en grøntsagsbørste.

Trin 2

Fjern den grønne top på gulerødderne.

Trin 3

Skær det hele i lige store stykker.

Trin 4

I næste trin skal suppestykkerne blancheres. Dertil bringes en gryde med saltet vand i kog, og alle grøntsagerne simrer i 3 minutter.

Trin 5

Derefter løftes de op med en hulske og nedkøles hurtigt. Nedkølingen går hurtigst ved at chokke grøntsagerne. Det gør man ved at klargøre isterninger med Toppits® Isterningeposer og komme grøntsager ned i en skål fyldt med isvand.

Trin 6

Efter afkølingen skal grøntsagerne dryppe godt af.

Trin 7

Nu kan de pakke de blancherede suppegrøntsager i Toppits® fryseposer med dobbeltlukning, hvorefter du klemmer luften ud af dem og lægger dem i fryseren.

Suppegrøntsagerne kan holde sig på frost på denne måde i ca. et halvt år. Du kan komme dem direkte i kogende suppe – på den måde sparer du ikke blot tid på madlavningen, men drager også fordel af smagen af friske grøntsager, og du undgår madspild.

På vores website finder du desuden yderligere nyttige tips og tricks til at fryse og konservere forskellige typer mad. Vi fortæller blandt andet om korrekt frysning af overskydende løg, og hvordan du tilbereder en varmende bouillabaisse af rester fra fisk.

Anbefalede produkter

Mere inspiration

Vi kan også få nødder til at holde sig længere ved at fryse dem. Her får du alle tips til dybfrost og frysning af forskellige typer nødder.

Med disse tre tips til den mælk, som du har i overskud, eller som allerede er over dato, behøver du aldrig mere at hælde den ud.

Har du snittet for mange løg, eller har du for mange løg derhjemme, som snart skal bruges? Så frys dem ned! Det ikke bare bæredygtigt, men også praktisk. Vi viser dig, hvordan du bedst fryser løg.