Ringstr. 99, D-32427 Minden
Læskende, frisk og med en sprød topping - velegnet til varme og kolde dage
Ristede kikærter til sprød perfektion og top en lækker sommersalat med vandmelon, agurk, radiser, ruccola og fetaost.
Anbefalede produkter
Trin 1.
For at få ristede kikærter, forvarmes ovnen til 200° C (varm luft 180° C). Hæld kikærterne i en si og skyl med koldt vand. Spred kikærter på køkkenrulle og gnid indtil det er tørt. Friktion får det ydre lag ("shell") til at løsne, hvilket gør kikærterne ekstra sprøde og krispy. Læg ærterne i en Toppits® 1L Zipper® frysepose, og tilsæt 2 spsk olivenolie, 1/2 tsk salt og 1 tsk væske. Læg 2 spiseskefulde olivenolie, en halv teskefuld salt og 1 tsk Ras El Hanout (marokkansk krydderiblanding) i posen og ælt det godt uden at knuse ærterne.
Trin 2
Anbring en Toppits® bagepapir på en bageplade, og spred de marinerede kikærter. Bages i midten af ovnen i cirka 30 minutter, indtil de er gyldne - sørg for at ryste pladen hvert 10. minut. Fjern pladen fra ovnen, og lad den køle af.
Trin 3
Mens du venter på, at kikærterne skal køle af, skære du halvdelen af vandmelonen i 2 cm terninger. Rengør radiserne og skær dem i tynde skiver. Vask og tør agurken og skær den i skiver. Skyl purløg, ryst overskydende vand af og brug en saks til at skære små stykker. "Skræl" salaten blad for blad, vask grundigt og tør. Anbring og bland alt i en stor skål eller fire mindre, og smuldre 200 g fetaost over.
Trin 4
For en dressing, der passer til sommersalaten, blandes 1 tsk sennep, 3 spsk olivenolie, 1 spsk eddike, en knivspids salt, en knivspids sukker (valgfrit) og en lille knivspds peber i en skål og røres sammen. Hæld salaten over og slut derefter med at drysse kikærterne over. Voilá - nyd din sommersalat!
Lignende opskrifter