Tips!
Vi prøvede at lave kuppelkagen i både en metalskål og porcelænskål - begge fungerer lige godt. Da kagen er cremet, er det bedst at opdele den i store stykker, som du lægger fladt på tallerkenen..
Sommerlig smag i dejlig form
Den kuppelformede jordbærkage er et af sommerens mange højdepunkter. Den hjemmelavede kage bager du hurtigt og nemt, og du vil imponere gæsterne med både smag og form!
Anbefalede produkter
Trin 1.
Skyl jordbærene, tør dem forsigtigt og fjern det grønne. Brug 150 gram jordbær og lav en puré på dette. Dæk en skål (ca. Ø22 cm) med Toppits® plastfolie og glat folien ud
Trin 2
Bland to stk husblas med 150 ml vand i en lille gryde og lad blandingen svulme i ca. 10 minutter. Vask 1 citron, mens du venter, riv derefter skrællet fint og pres citronsaft ud. Bland saften, skallen, 175 gram sukker, 1 pakke vaniljesukker, kvarken i en skål, og rør med en håndmixer, indtil du får en creme.
Trin 3
Varm forsigtigt det opblødte husblas over svag varme, indtil den er helt opløst. Tilsæt omkring 4 spiseskefulde af kvarkblandingen og bland med piskers. Tilsæt resten af ostemasseblandingen, og omrør. Pisk 400 gram fløde let, og tilsæt derefter flødemassen - pisk, indtil cremen er helt fast. Brug piskeriset til at vende tre portioner af fløden i kvarkblandingen.
Trin 4
Skær resten af jordbærrene i tynde skiver, og anbring dem i skålen foret med Toppits® plastfolie.
Trin 5
Hæld forsigtigt ca. halvdelen af fløden i skålen med jordbær. Vend jordbærpuréen i den resterende flødeblanding. Læg den lyserøde fløde på den hvide fløde.
trin 6
Skær sukkerkagen, så den passer som låg på cremen I skålen. Læg den skårne bund på blandingen, og pres forsigtigt. Dæk med Toppits® plastfolie, og lad kagen afkøle i mindst 4 timer.
Trin 7
Fjern plastfolie fra kagen. Læg en plan plade/spækbrædt på, vend den om, og læg den på en fad. Fjern forsigtigt plastfolien fra jordbærene. Pynt cupcake med hakket pistacienødder - nyd!
Tips!
Vi prøvede at lave kuppelkagen i både en metalskål og porcelænskål - begge fungerer lige godt. Da kagen er cremet, er det bedst at opdele den i store stykker, som du lægger fladt på tallerkenen..
Det bedste til rester:
Du kan fryse kagen. Læg resterne (vi tror ikke, at der er så meget tilbage, da den er så god..) på en tallerken, dæk med plastfolie og frys. Kagen skal derefter optøes i ca. 3 timer - derefter får den sin cremede struktur.
Lignende opskrifter