Startside > Opskrift > Rabarbertærte med smuldre låg
print

Rabarbertærte med smuldre låg

Syrlig, sommer smuldretærte

Rabarbertærten - en dessert, vi gerne lægger vores rabarber på! En absolut favorit om sommeren, da planten trives rigeligt i vores rabatter og køkkenhaver. Det er hurtigt at lave og med dets søde og sure smag passer det de fleste til sommerkaffe eller efter grillning. Som en smuldret dej er tærten den bedste, og sammen med en cremet vanillesauce eller frisk vanilleis har du en komplet dessert.

Ingredienser

til 12 portioner
500  g rabarber
250  g sukker
350  g mel
2  tsk bagepulver
200  g smør
2   æg
30  g havregryn
  tsk vanillesukker
Forberedelse
60 min
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Trin 1:

Skræl bladene af og skær de hårde ender og tørre pletter af på 500 gram rabarber. Skyl rabarberen, tør den og skær den i stykker. Hvis der er tråde, skal du afskære dem.

Trin 2:

Forvarm ovnen til 200° C (varm luft 180° C). Tag en springform og dæk den med bagepapir fra Toppits®, såkan du være sikker på, at ingen af ​​de gode tærter klæber.

Trin 3:

Bland 250 g sukker, 350 g mel og 2 tsk bagepulver.

Trin 4:

Smelt 200 g smør over lav varme i en gryde. Fjern det fra varmen, og tilsæt sukker/mel blandingen - rør med en gaffel for at give en smuldrende dej. Fjern omkring en tredjedel af smuldredejen og læg den til side.

Trin 5:

Brug en håndmikser og rør 2 æg i den resterende dejblanding. Læg dejen i formen og fordel jævnt.

Trin 6:

Placer 30 g havregryn over den smuldredej bunden. Spred rabarberstykkerne over dejen og drys vaniljesukker over. Bag kagen i den forvarmede ovn i cirka 40 minutter, indtil den er gyldenbrun. Klar!

Tip: Rabarberkagen kan også bages med frossen rabarber (sørg for, at den er optøet og drænet ordentligt) - det eneste, du skal gøre, er at forlænge tilberedningstiden med fem minutter.

Sommerens dessert rababertærte med vaniljesauce

Lignende opskrifter

Lækker muffins med et strejf af Grækenland

Er det ikke bare lækkert med en skive lunt nybagt brød, som man selv har bagt? Hvis man bruger resterne af de kogte kartofler fra dagen før, så stopper man også madspild. I denne opskrift viser vi dig, hvordan du gør.

Lyder det kompliceret? Det er det slet ikke: Tilberedning af sushi. Prøv selv!