Startside > Opskrift > Frugt energibars
print

Frugt energibars

Hurtige energibar med langsom energi

Hvad passer bedre som snack end sunde og smidige barer? Når du er på udflugt, lavt blodsukker på arbejdet, inden træning .. Her droppet vi raffineret sukker og lader sødme og energi komme fra frugt, nødder og havre. Cremede abrikoser kombineres med crunchy nødder i en super velsmagende, sur og frisk blanding!

Ingredienser

til 8 portioner
3  dl havregryn
15  stk tørrede abrikoser
¼  dl solsikkerfrø
1  dl usødet æblejuice
1  spsk raspolie
   kokosflakes
   pekannødder
Forberedelse
30 min
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Trin 1:

Start med at indstille ovnen til 150° C (130° C i varm luft). Beklæd en mindre glasform (vi brugte en på 27*18 cm) med bagepapir.

Trin 2:

Skær de tørrede abrikoser i små stykker og hak pekannødderne i den ønskede størrelse, men ikke for store - så klæber dine barer ikke sammen. Naturligvis kan du erstatte pekannødder med cashewnødder, eller bruge tørret mango i stedet for abrikos, men pas på at justere størrelsen og mængden, så massen bliver klistret. For eksempel har mango en hårdere struktur end abrikos, så du er nødt til at hugge mango i mindre stykker for at gøre den blødere, så den smelter sammen med de andre ingredienser.

Trin 3:

Bland alle ingredienserne i en skål, og ælt massen med dine hænder, til de tørre ingredienser er bundet med væsken. Anbring massen på bagepapiret (der kræves ingen olie), og spred den til den ønskede tykkelse. Bages i 30 minutter, lad det afkøle og skær derefter op. Voilá - både dig og dine hjemmelavede barer er klar til at gå!

Hvis du vil have tyndere (og dermed flere) søjler, kan du selvfølgelig bruge en større form. Bare sørg for at checke ovnen lidt ekstra, så dine barer ikke brænder og bliver tørre.

Tip om opbevaring!

Dine energibarer forbliver friske i lang tid, hvis du opbevarer dem korrekt. Pak dem ind i Toppits® plastfolie og opbevar i køleskabet i op til fire måneder, eller læg dem i en genlukkelig SafeLoc® de kan holde sig i op til 8 måneder i fryseren.

Lignende opskrifter

Inspirationen er hentet fra røget laks, som er en populær spise – bare uden laks, men i stedet med fine strimler af gulerødder, som er marineret i en krydret marinade.

Et must til sommerens varme dage: Frisklavet is med citroner. Rester på en cool måde!

Pandekagemuffins - let og klatfrit med Toppits®